A LEAN MACHINE

  

The Dailey Method is a franchise fitness studio that has specific program requirements and specific studio ambiance.  The space was designed with two exercise studios, a men's and women's locker room, childcare room, office, lobby and retail space.  The shape of the existing commercial space proved to be challenging  to fit the franchise's program requirements.  To overcome potential long uninteresting corridors, special pendant lighting with round soffits were strategically place for visual interest.  The hallway walls promote the brand, "longer, leaner, stronger".  Another challenge was the expansive windows in the commercial space.  It was crucial to work collaboratively with the City Planning, Landlord and Tenant for approval of a visually stimulating window graphic that would not only provide privacy for the locker room, but also engage urban environment. 

The patrons are greeted with clean lines, glowing walls and warm wood floors.  The lobby provides ample space to cleverly display retail products.  The studio spaces are lined with expansive mirrors, wood ballet barres and custom storage.  The locker room are lined with programmable lockers, toilets, showers, a vanity table and luxurious fixtures.  The clean subtleties contribute to the attractive ease of this studio.